ANASAYFA
KİŞİSEL GELİŞİM
Kişisel Gelişim Nedir?
Koçluk Desteği
Farkındalık Eğitimi
Kuantum Düşünce
NLP
YAŞAM KOÇLUĞU
HİZMETLERİM
Yaşam Koçluğu
İlişki Koçluğu
Öğrenci Koçluğu
Ebeveyn ve Aile Koçluğu
Kariyer Koçluğu
SİZİN İÇİN
Olumlamalar
Başarı Öyküleri
MAKALELER
S.S.S.
HAKKIMDA
İLETİŞİM / RANDEVU
İletişim
Online Randevu
Sayfalar
Ana Sayfa
Yaşam Koçluğu
İletişim
Kişisel Gelişim Nedir?
Farkındalık Eğitimi
Koçluk Desteği
Kuantum Düşünce
Yaşam Koçluğu Nedir?
Hakkımda
İlişki Koçluğu
Öğrenci Koçluğu
Ebeveyn ve Aile Koçluğu
Kariyer Koçluğu
Makaleler
Sıkça Sorulan Sorular
Online Randevu
NLP
Başarı Öyküleri
Olumlamalar
Sıkça Sorulan Sorular
Koçluk nedir
Bireyin veya kurumun ulaşmak istediği duruma içindeki potansiyele odaklanarak ulaşmasının yöntemleridir. Burada altı çizilmesi gereken unsur potansiyelin kaynağının keşfidir. Hepimizin farkında olduğumuz yapabilirliklerimiz vardır, bu bizim açık potansiyelimizi ifade eder. Genelde insanlar bu alanda yaşarlar. Bu nedenle de aldıkları sonuçlar sınırlıdır. Oysa bizim bildiğimiz ancak üzerini örttüğümüz örtülü alanımız, ancak doğru yaklaşım ve sorularla keşfedebileceğimiz gizli alanımız ve başkalarının bizde olduğunu fark ettikleri ancak bizim için kör olan potansiyel alanlar da vardır. İşte koçluk tüm bu alanlarla çalışmanın yöntemlerini içermektedir. Sokrates'in bahsettiği gibi 'insan tüm soruların cevaplarını bilmektedir, ancak henüz bunun farkında değildir.' Koçluğun sırrı bireyin ihtiyacı olan cevapları bulmasında gizlidir.
Koç kimdir?
Koçluk nedir kısmında tanımladığımız çerçeveden yola çıkarsak koç potansiyel keşfettiricidir.Bu keşif yolculuğu sırasında koç bireyin tam olduğunu ve isteği varsa potansiyelinin de var olduğunu kabul eder. Koç danışanını yargılamadan dinler, onun gerçeğine olduğu gibi saygı duyar, egolarından uzak bir şekilde özbenliğini ortaya koyar ve olumlu tutumunu korur. Onu destekler, yolda tutar. Esnekliği sağlar, eldeki seçeneğin en iyi şekilde olgunlaşmasını gözetir, gerekirse yeni seçenekler ve yeni hedefler oluşmasına öncülük eder.
Koçluk hizmeti hayatın hangi alanlarında kullanılmaktadır?
Koçluk çalışmalarında birey bir bütün olarak ele alınır. Yaşam alanları değerlendirilir, bu alanlar iş-kariyer, finansal denge, ilişkiler (Aile içi, ikili, iş yerinde ve sosyal ortamda), hobiler-boş zaman becerileri-sosyal etkinlikler, kişisel alan (Huy, davranış, alışkanlık, kişilik özellikleri), yaşanan fiziksel çevre, fiziksel durum ve sağlık, sprituel-manevi durumdur. Bu alanlar üzerinden giderek bireyin hedefleri oluşturulur. Hedef bazlı ve bütün olarak gelişimi takip edilir.
Benim herhangi bir sorunum yok neden koçluk hizmeti alayım ki?
En büyük yanılgılardan biri koçluk hizmeti almak için bireyin "sorunlu" olması gerekliliği düşüncesidir. Bunun nedeni koçluğun işlevinin tam olarak anlaşılamamasındandır. Koçlukta odaklanılan nokta performans gelişimidir. Yani bireyin bulunduğu noktadan daha iyi başka bir noktaya taşınmasında onunla beraber yapılan yolculuğu kapsamaktadır. Birey mevcut şartlarda ancak fark edebildiği ölçülerde potansiyelini kullanmaktadır. Yani halihazırdaki düzeyini korumaktadır. Koçlukla beraber farklı bir düzeyden durumlara bakabildiğinde potansiyelini çok daha yukarı çıkarabilmektedir.
Değişmek zorunda mıyım ?
İnsanlar aynı şeyleri yaptıkça hep aynı sonuçları elde ederler. Farklı bir sonuç elde etmek için ise farklı şeyler yapmak gerekmektedir. Farklı şey demek sonuçta 'değişim' demektir. İnsanların değişim konusunda yaşadıkları kuşkunun temelinde alıştıkları rahatlık alanının hissettirdiği güvenlik duygusu vardır. Oysa rahatlık alanından çıkmadıkça hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Daha başka söyleyiş tarzıyla rahatlık alanı içinde birey bir şeylere ulaşıyorsa bu bir şey hedef değildir.
Değişim ne kadar bir sürede gerçekleşir?
Değişimin ne kadar sürede gerçekleşeceği istenen durumun doğru tanımlanması ve bireyin oraya ulaşmaktaki motivasyonu ile ilgilidir. Aslında değişim bir anda olur ve bu tümüyle bir karardan geçer, yani değişim aslında arkasında duracağınız kararın verilme süreci ile ilgilidir. Karar verme ile değişimin gerçekleşmesi arasında geçen süre ise sadece değişimin tasdiki anlamına gelmektedir. Ancak merak edenler için söyleyelim; değişim bir davranışsal değişikliği gerektiriyorsa (Örneğin; öfke kontrolü, ders çalışma alışkanlığı edinme, sporu yaşam biçimi haline getirme…) bunun gerçekleşmesi için en az 21 günlük süre önemlidir. Yani birey yeni davranış modelini hayatında kullanarak kalıcı olmasının zeminin hazırlayabilir.
Social Profiles
Email Listeme Abone Ol
yeni yayınlarımdan ilk sen haberdar ol
e-mail adresiniz:
Hakkımda
Popüler Yayınlar
Gerçekten de her şey bitti mi?
Başarılı olmaya koşullanmış bir hayat… Koşan insanlar… Her zaman, her yerde, en önde olma telaşı… İkinci olmaya bile dayanamamak… ...
Başarı Detaylarda Gizlidir
‘’ Bir teneke demir mi yoksa bir teneke pamuk mu ağırdır? Bu sorunun cevabını bilemeyen, veremeyen yoktur herhalde.Çoğunlukla: ‘’ü...
İyi Şans Yaratılır Kötü Şansa Katlanılır
Bu söz aslında hayatın dengesidir, biliyor musunuz? Hayat insanı bu iki faktörle, iyi şans ve kötü şansla terbiye eder, olgunlaştı...
Hoşgeldiniz...
Yaşamınız Boyunca Size Kaç Kez Soru Soruldu? Sayısını hatırlamanın mümkün olmadığı kadar çok mu? Peki, bu sorulardan kaç tanes...
@Relife_Center kullanıcısından Tweetler
DUYURULAR
●Görüş, öneri ve sorularınızı, iletişim sayfamdaki form aracılığı ile bana ulaştırabilirsiniz.
●Ücretsiz Ön Seans için hemen şimdi randevunuzu alın. Hayallerinizi ertelemeyin.